Dunlop

История на Dunlop

Dunlop

Dunlop

През 1888-ма година, Джон Бойд Дънлоп, наблюдавал сина си, който карал триколка на солидни каучукови гуми върху неравна настилка. Забелязал, че малкото му момче не се справя много добре и не се чувства комфортно. В опита си да осигури на сина си плавно возене и по-добро управление, Дънлоп взел триколката, обвил колелата с тънки парчета гума, слепил ги заедно и ги напомпал с обикновена помпа. По тази начин паставил началото за първата пневматична гума.

Дънлоп незабавно патентова идеята си и започва да развива изобретението си, като търговско начинание, след което бързо основава и става известен като Dunlop Pneumatic Tire Co. Ltd.

Каталог гуми Dunlop 2020

Джон Бойд Дънлоп

Джон Бойд Дънлоп

През 1890 Дънлоп открива първият завод за гуми в Дъблин, Ирландия, а три години по късно и първата си фабрика в Европа в Ханау, Германия. До 1895 гумите Dunlop се продават вече във Франция и Канада, и се произвеждат още в Австралия и САЩ. През 1913 първата фабрика в Япония отваря врати в Кобе.

120-годишната историята на Dunlop е богата на важни иновации, които подобряват удоволствието от шофирането за всеки на пътя

1964-та година: новативната гума на Dunlop първа помага да се предпазим от аквапланинг. Техническите патенти на Dunlop са важен научен напредък в дизайна на гумите. Радиалната гума на Dunlop SP 41, дава на шофьорите защита от аквапланинг, чрез система от “микропрорези”, които поемат водата от повърхността, като гъба и я изхвърлят настрани.

1973-та година: първата в света ‘fail safe’ гума от Dunlop. Dunlop създава “Denovo” – първата в света ‘fail safe’ гума – даваща на шофьора дълъг пробег и контрол при висока скорост, дори когато е спукана.

1998-ма година: – разработване на DSST гума, самоподдържаща се гума с хактеристиките на ‘fail-safe’.

1999-ма година: системата за следене налягането в гумите WARNAIR е представена. Тя бързо регистрира загубата на налягане в гумите и сигнализира на шофьора чрез звуков и светлинен сигнал.

Открийте Вашите гуми DUNLOP