Goodyear

Goodyear

Goodyear

История на Goodyear

Компанията Goodyear е основана през 1898 в Акрон, Охайо от индустриалците Франк и Чарлс Сейбърлинг. Името на компанията е дадено в чест на Чарлс Гудиър, откривателят на процеса за вулканизация на натурален каучук.
Goodyear е компания, основана на простото твърдение: “Превозваме нашите клиенти, сигурно и ефективно, по пътищата на техния живот”. Помагайки на потребителите да правят това, ден след ден, година след година е нещото, което пази доброто име от 110 години. И това е защото хората винаги ще се чувстват по-сигурни и защитени, когато пътуват на крилете на Goodyear.

 

 

Каталог гуми Goodyear 2020

Днес Goodyear е:

Goodyear

Goodyear

Най-голямата компания производител на гуми;
Най-големият оператор в света за обслужване на кaмиони и центрове за регенерат на гуми;
В компанията работят 70,000 служители;
Произвежда продуктите си в повече от 60 представителства в 26 страни.
Етапите на развитие на компанията са следните:

В началото компанията произвежда гуми за велосипеди, файтони и продукти от гума. Усъвършенстване на “Straight-Side” гума и първата машина за производство на гуми.
Усъвършенстване на пневматичната гума за съмолети през 1909 и започване на работа по въздушни кораби (“дирижабли”) през 1910.
Превръща се в най-голямата компания за производство на гуми в света, на база продажби през 1916 година.
Отворен е първият завод извън САЩ през 1910 в Бауманвил, Канада.
Продажбите достигат $100 милиона през 1917, $1 милиард през 1951, $5 милиарда през 1974, и $10 милиарда през 1988, $15 милиарда през 2003, $ 20 милиарда през 2006.

Goodyear

Goodyear

Постоянна цел на Goodyear e във всеки момент да предоставят качество, сигурност и отлично изпълнение. Всички служители на Goodyear работят заедно, за да подобряват системите ни за производство, процесите, продуктите и услугите. Продуктите и услугите на Goodyear предоставят на клиентите ни превъзходно представяне, стойност и надеждност.

 

Открийте Вашите гуми Goodyear