Регенерат

Гуми регенерат се произвеждат вече и в Бургас

През последните години регенерирането на гуми се наложи като начин за намаляване разходите за единица пробег чрез по-пълно използване ресурса на гумите.

Промоция – Регенерат с основа на клиента

От началото на декември за първи път в Бургас, започна производството на гуми за тежкотоварни автомобили чрез студен регенерат. Фабриката, която се намира в кв. „Победа” е построена по европейска програма „Енергийна ефективност и конкурентноспособност” и оборудвана изцяло с нови италиански машини Mateuzzi и Irop.

Бургаската фирма „Бигс” ООД е оторизираният производител на гуми за товарни автомобили студен регенерат с протектори Avon, Midas, Kraiburg и Dunlop. Линията за производство отговаря на всички съвременни изисквания за регенериране на гуми. Контролът за качество кореспондира с всички норми и изисквания, наложени от европейските стандарти, като за целта в производството са внедрени машини от последно поколение. Те засичат всякакъв вид увреждания по вътрешната част на каркаса /повърхност на гумата/ чрез високоволтова дъга. Протекторите, които се полагат, съответстват идеално на обработената основа, което осигурява по-дълъг пробег. Стандартите за качество, които въвеждат от „Бигс” ООД при регенерирането на гуми, гарантират съвършена центровка върху основата без никакви деформации, по-висок комфорт и сигурност, разбира се и идеален външен вид.

„Производството, което създадохме по европейска програма дава гаранция за качеството на всяка една гума. Имаме капацитет само за 24 часа да подменим всичките стари гуми на един тежкотоварен автомобил като ги регенерираме. Това е много важно за бизнеса, защото спестява 50 % от цената на новите гуми. Не на последно място, с това производство в Бургас, осигуряваме между 8 и 12 работни места”, каза пред вестник „Фактор” управителят Георги Славчев.

 

„Бигс” ООД е известна в Бургас като част от европейската верига гуми и авто-сервизни центрове Premio, основана от световно известния производител на гуми, компанията Goodyear, през 1996 година в Германия. Фирмата предлага пълно сервизно обслужване, зимни и летни гуми Goodyear, Dunlop, Fulda, Sava и др.